Rebarca, recept sa Interproduct špic rebrima

Sadržaj

2-2,5 kg Interproduct špic rebara u komadu
1 kašika smeđeg šećera
1/2 kašike ljute aleve paprike
1/2 kašike slatke alave paprike
1/2 kašika belog luka u prahu
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
150-200 ml BBQ – roštiljskog sosa Heinz, prodaje se BBQ kečap u plastičnom pakovanju i BBQ sos u staklenoj flašici

Instrukcije

1. Rernu zagrejte na 125 stepeni, a duboki pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom.
2. Pomešajte smeđi šećer, ljutu alevu, slatku alevu, beli luk u prahu, so i biber. Rebra očistite od kože i prvog sloja masnoće, pa bogato utrljajte mešavinu začina sa obe strane.
3. Začinjena Interproduct špic rebra stavite u pripremljen pleh kostima okrenutim na gore. Zatvorite sa dva sloja aluminijumske folije i stavite u rernu na 2 sata, bez otvranja.
4. BBQ ili barbeque (roštiljski sos možete da pronađete u svim boljim marketima, prodaje ga firma HEINZ. Od skoro se prodaje i BBQ kečap u klasičnom plastičnom pakovanju, a možete da pronađete i BBQ soseve u staklenim flašicama. Za koji god da se odlučite, odradiće posao.
5. Roštiljski sos možete da napravite i sami po ovim receptima: bbq sos sa bloga {Jaukuhinji…}, bbq sos sa bloga {CooksandBakes}, bbq sos sa bloga {Knjiškimoljacušpajzu} koji je najprihvatljiviji za sezonu u kojoj smo jer se pravi od kečapa. Slobodno dodajte začine po svom ukusu.
6. Posle 2 sata pečenja izvadite rebarca iz rerne, a temperaturu pojačajte na 180 stepeni. Rebra izvadite na tanjir, a sokove koji su ostali u plehu prospite, to je masnoća koja vam ne treba.
7. Rebra vratite u pleh, pa sa obije strane premažite BBQ sosom. Vratite u rernu na 10 minuta, sada kostima okrenutim na dole.
8. Posle 10 minuta ponovo premažite ali samo gornju stranu rebara. Vratite ponovo u rernu, pa premazivanje ponovite još jednom posle 10 minuta. Posle poslednjeg premazivanja, rebarca ponovo stavite u rernu na još deset minuta. Nakon toga ih isecite prateći linije kostiju i umažite se do laktova…
Izvor: http://www.milinkuvar.com/

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Uskoro - Prshutshop.rs

    X